آموزش پیاده سازی شبکه داخلی با آپنت OPNET

  • جمعه ۱۷ مهر ۱۳۹۴
  • بازدید 1,082 نفر
  • 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (36 امتیاز از 9 رای)
    Loading...

amozesh opnet 11350 1 تصویر

دانلود آموزش پیاده سازی شبکه داخلی با آپنت OPNET

در این پست آموزش پیاده سازی شبکه داخلی با آپنت OPNET را برای شما همراهان عزیز آماده کرده ایم که در ادامه به شرح مختصر و مقدماتی از این آموزش پرداخته شده و توضیحات کامل تر و مرحله به مرحله در قالب یک فایل PDF قابل دانلود است. طبق فهرست این پایان نامه، در فصل اول به مقدمه، شبکه و نرم افزار های شبیه ساز، معرفی شبیه ساز OPNET و به مزایای پرداخت شده است. در فصل دوم نیز اجزای نرم افزار OPNET و نحوه کار با آن شرح شده شده است.

همچنین در فصل سوم که آخرین فصل است، پیاده سازی یک شبکه داخلی به صورت تصویری آموزش داده شده که اگر کمی با این نرم افزار آشنا باشید، در کمترین زمان، شما نیز می توانید این پیاده سازی را به سادگی انجام دهید. اما اگر تا به حال با آپنت کار نکرده اید و اولین بار است که با این نرم شبیه ساز رو به رور می شوید، باز هم چندان مشکلی نخواهید داشت چون کار کردن با آن آسان و ساده است، فقط نیاز به تمرین و دقت به آموزش های موجود، دارد.

از فیلم های آموزشی که در پست های قبلی در سایت قرار داده ایم نیز می توانید بهره مند شوید. در ادامه فصل سوم، مروری بر پروتکل های MAC و SDH خواهیم داشت و مدل شبکه WDM را تعریف و طراحی می کنیم و در پایان نیز به جزئیات نصب نرم افزار OPNET می پردازیم.

توضیحات بیشتر و دانلود PDF آموزش پیاده سازی شبکه داخلی با آپنت OPNET و فیلم آموزش نصب آپنت که به صورت آنلاین قبل مشاهده می باشد، در ادامه مطلب فراهم شده است.

اجزای نرم افزار OPNET :

اجزای اصلی OPNET به صورت یک ساختار شامل موارد زیر است:

Network Model Editor

Node Model Editor

Process Model Editor

شبیه ساز OPNET این امکان را فراهم می سازد که مدل شبکه را با ماژول شبکه ایجاد کنیم. در هر مدل شبکه نودهای مورد نظر را با ماژول نود طراحی نماییم و رفتار هر گره را با ماژول پروسس تعریف کنیم. ابتدا با ماژول پروسس رفتار گره های مورد نیاز را تعریف کرده و سپس با ماژول گره ، گره های شبکه را طراحی کرده و سپس آنها را به پروسس تعریف شده، پیوند می زنیم. در شکل موجود در ادامه، ساختار ارتباطی بین ماژول های ذکر شده به خوبی قابل مشاهده است:

amozesh opnet 11350 2 تصویر

ماژول شبکه :

هنگامی که در ابتدا یک پروژه را ایجاد می کنیم پنجره پروژه تمام ابزارهای ماژول شبکه را برای مدلسازی شبکه در اختیار کاربر قرار میدهد. این ابزارها به کاربر این امکان را می دهد که ابتدا یک سناریو (مانند شبکه LAN با ابعاد سازمانی و یا یک شبکه WLAN) را انتخاب کند و بر اساس این سناریو ابزارهای و قطعات مناسب را در اختیار گرفته و طبق توپولوژی مورد نظر مدل شبکه را پیاده سازی نماید.

مدل شبکه از گره ها ، لینک های ارتباطی و زیرشبکه ها تشکیل می یابد. گره ها می توانند هر قطعه از شبکه مانند سرور، ایستگاه سیار همراه، روترها و غیره باشند. اما زیر شبکه ها می توانند برای گروه بندی استفاده گردند برای نمونه یک شبکه WLAN در دانشکده می تواند شامل اتاق هایی باشد که هر اتاق با یک زیر شبکه مدلسازی شده است و در هر اتاق چندین کامپیوتر سیار بی سیم موجود است. لینک ها امکان اتصال بین گره ها را فراهم می سازند برای مثال یک لینک اترنت چندین کامپیوتر را به یکدیگر متصل می گرداند.

amozesh opnet 11350 3 تصویر

 ماژول گره :

مدل هرنود شامل مولفه های عملکردی شبکه میشود بعنوان مثال صف (queue) منبع (source) ، پردازشگر (processor) و برنامه کاربردی (application) ازجمله این مولفه ها می باشند. همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود مدل یک کلاینت شامل مولفه های مختلف شبکه می تواند اجزای یک گره را به تصویر در آورد.

amozesh opnet 11350 4 تصویر

ماژول پروسس :

ماژول پروسس این امکان را به کاربر می دهد که رفتار یک گره را مدلسازی نماید این مدلسازی از طریق نمودار حالت های گذر state transition diagram ، بلوک های برنامه به زبان C و توابع توکار Built-in نرم افزار OPNET پیاده سازی میگردد.

یک مدل پروسس می تواند شامل دیاگرام های حالت گذر یا Finite State Machine – FSM و ماژول های برنامه به زبان C و نیز متغیر های حالت و یا موقتی باشد. هر حالت می تواند به هنگام ورود به آن و یا خروج از آن یک مجموعه کد برنامه را اجرا کند علاوه بر این یک حالت می تواند به دو شکل رفتار نماید یک نوع آن موسوم به Forced به هنگام ورود به حالت، کد اجرایی مربوط به ورود را اجرا می کند و بدون درنگ به منظورخروج از حالت، کد اجرائی مربوط به خروج را اجرا می کند و شرایط خروج و گذر به حالت بعد را بررسی می کند در صورت درست بودن شرط به حالت بعدی می رود.

در مقابل یک حالت میتواند به شکل Unforced عمل نماید به این معنا که پس از اجرای کد مربوط به ورود آن حالت، کنترل را به هسته برنامه انتقال داده و در آن حالت در انتظار یک سیگنال وقفه باقی می ماند با دریافت وقفه میتواند کد خروج را اجرا نماید.

amozesh opnet 11350 5 تصویر

نحوه کار با نرم افزار آپ نت :

ابتدا مدل شبکه ایی که می خواهیم بر روی آن کار نماییم را ایجاد می کنیم در این مدل نوع شبکه، توپولوژی آن و اجزاء تشکیل دهنده شبکه را تعریف می کنیم. در زیرمدل شبکه ای را در پنجره Project مشاهدهمی کنیم. توجه کنید که در این مرحله هر سه ماژول مذکور بکار گرفته می شود.

amozesh opnet 11350 6 تصویر

پس از ایجاد مدل شبکه، مشخصه های آماری (متغیرهای تحت مشاهده) را که توسط شبیه سازی و تحلیل به نمایش در خواهند آمد را تعیین می کنیم، از جمله متغیرهایی مانند تاخیر، گذردهی سیستم، نرخ بسته های خطا و غیره. برای این منظور از منوی راست کلیک در پنجره حاوی مدل شبکه گزینه ” Choose Individual Statistics ” را انتخاب می کنیم. همانطور که در زیر مشاهده می شود در کادر Choose Results متغیرهای مورد نظر را می توانیم معین کنیم.

توضیحات بیشتر را با دانلود PDF آموزش پیاده سازی شبکه داخلی با آپنت OPNET مطالعه نمائید.


شبیه سازی شبکه های کامپیوتری و مخابراتی

شبیه سازی شبکه های کامپیوتری و مخابراتی

مشاهده پروژه ها و مقالات شبیه سازی شده

مشاهده ویدئو در این باره

خوشحال خواهیم شد اگر نظر خودتون رو درباره این مطلب ثبت کنید

خطا!دکمه ریفریش را بزنید

    لیســــــــت پــــــــروژه های انتشــــــــار نشده ( 22 موضوع )

    مشاهده لیست کامل
    مشاهده لیست کامل
    مشاهده لیست کامل
    مشاهده لیست کامل
    socket programing آموزش برنامه نویسی آموزش سی شارپ اینترنت اشیا بازی تحت شبکه بازی تحت شبکه به زبان سی شارپ برنامه تحت شبکه با سی شارپ برنامه نویسی ترجمه مقاله ترجمه مقاله شبکه دانلود رایگان پروژه های دانشجویی دانلود سورس برنامه دانلود سورس رایگان دانلود نرم افزار دانلود پروژه دانشجویی دانلود پروژه رایگان دانلود پروژه های دانشجویی دانلود کتاب دانلود کتاب آموزشی دانلود کتاب اموزشی سورس رایگان سورس کد بازی تحت شبکه سورس کد بازی تحت شبکه با C# سورس کد بازی تحت شبکه چند نفره سوکت پروگرمین شبکه SDN شبیه سازی با نرم افزار R نحوه نوشتن برنامه تحت شبکه نرم افزار Rstudio پروژه arena پروژه matlab پروژه ns2 پروژه opnet پروژه ارنا پروژه سیمولینک matlab پروژه شبکه عصبی پروژه مهندسی صنایع پروژه مهندسی صنایع با ارنا پروژه های آماده با OpenGL پروژه های آماده با OpenGL در سی پلاس پلاس پروژه های آماده با ارنا پروژه های آماده برای درس گرافیک کامپیوتری پروژه هوش مصنوعی پروژه پردازش تصویر matlab پروژه پردازش سیگنال matlab