پروژه بهبود پروتکل مسیریابی OLSR با اعمال تغییرات در پکت های ارسالی با نرم افزار NS2
در این پست پروژه بهبود پروتکل مسیریابی OLSR با نرم افزار NS2 را آماده کردیم که در آن کار ما بر روی ایجاد تغییرات در پکت های ارسالی می باشد که در ادامه به تشریح جزئیات آن به همراه معرفی شبکه MANET پرداخته و فیلم و تصاویری از خروجی این پروژه شبکه قرار داده شده است.
معرفی پروژه بهبود پروتکل مسیریابی OLSR:
در این پروژه قصد داریم تا زمانی که پکت وارد صف می شود، اگر سایز پکت بزرگتر از سایز صف باشد، پکت رها (drop) نشود بلکه سایز پکت نصف شده و بین دو مسیری که وجود داره تقسیم کند؛ در واقع اگر فرضا بین دو گره ۱ و ۴ دو مسیر ۱ , ۲ ,۴ و ۱ , ۳ , ۴ وجود دارد، سایز packet را نصف کند و از هر دو مسیر packet رو ارسال شود.
ما در این شبیه سازی پروتکل پایه را OLSR در نظر گرفته ایم بعد توابعاتی را برای این پروتکل نوشته و آن را به این پروتکل اعمال کرده ایم و نام این پروتکل را (ST-OLSR) قرار دادیم که در آن، گره ها و سرعت گره ها را متغیر می باشد. خروجی های بدست آمده از شبیه سازی نشان میدهد که پروتکل ST-OLSR نسبت به Optimized Link State Routing Protocol (OLSR) استاندارد بهینه است.
توضیحات بیشتر، فیلم و تصاویری از خروجی پروژه بهبود پروتکل مسیریابی OLSR با نرم افزار NS2 در ادامه مطلب.
شبکه های ادهاک موبایل (MANET):
پیشرفت های انجام شده در طی سال های گذشته بر روی تکنولوژی های بی سیم و محاسبات موبایل، چالش های جدیدی در شبکه موبایل و بی سیم ایجاد کرده است. شبکه ادهاک موبایل (MANET)، به استقرار سریع گره های متحرک مستقل نیازمند می باشد و قادر نیست تا بر اساس هیچگونه زیر ساخت ثابت و اتصال سازمان یافته پاسخ دهد. از این لازم است تا بهبودی در شبکه های ادهاک موبایل (MANET) داشته باشیم تا با قرار دادن امکان مسیریابی در گره های متحرک، از عملیات های کارآمد و قوی در این شبکه ها پشتیبانی کنیم.
طبقه بندی پروتکل های مسیریابی:
پروتکل های غیر انطباقی (ایستا)
پروتکل های انطباقی (پویا)
در پروتکل های مسیریابی انطباقی، مسیریابی مبتنی بر اندازه گیری های ترافیک و شرایط فعلی شبکه همچون زمان های رفت و برگشت و تعداد گام ها است، در حالی که مسیریابی غیر انطباقی اینطور نیست و تمام مسیر ها در آن از مبدا به مقصد از قبل محاسبه می شوند.
مسیریابی در الگوریتم های حالت لینک:
الگوریتم های حالت لینک برای یافتن مسیر بهینه از مبدا به مقصد، مبتنی بر الگوریتم ابتدا کوتاه ترین مسیر (موسوم به الگوریتم دایجسترا) می باشند که در این الگوریتم هر روتر اطلاعات لینک خودش را از طریق ارسال پیام Hello با گره های مجاور خود به اشتراک می گذارد و به طور دورهای هرگونه تغییر در جدول مسیریابی را با پیام های آپدیت حالت لینک آپدیت می کند. بدین ترتیب هر گره می تواند یک توپولوژی از شبکه بسازد و گام بهینه بعدی به سوی مقصد را بیابد. با وجود الگوریتم حالت لینک، الگوریتم بردار مسافت فقط اطلاعات لینک را به گره های مجاور خود همه پخشی می کند (نه به تمام گره ها). هر گره در این الگوریتم مسیریابی، یک جدول مسیریابی را در خود نگهداری میکند که ورودی های آن، گره های مجاور خودش هستند.
تکنولوژی های وایرلس و موبایل:
با پیشرفت تکنولوژی های وایرلس و موبایل، برای استاندارد سازی آن دسته از قابلیت های پروتکل های مسیریابی IP که برای کاربرد های جدید مناسب هستند تلاش هایی انجام شده است. چالش اصلی پروتکل های مسیریابی در MANET این است که هر گره متحرک در این شبکه به عنوان یک نقطهی مسیریابی عمل میکند و در قالب گراف دلخواه در کشف مسیر مشارکت می نماید. علاوه بر این، روش های مسیریابی در MANET باید بتوانند تعداد زیادی از گره ها را با منابع محدود اداره کنند.
پروتکل OLSR و AODV در شبکه MANET:
دو الگوریتم مسیریابی پویای شناخته شده در MANET عبارتند از پروتکل مسیریابی ادهاک بردار مسافت بر حسب تقاضا (AODV) و پروتکل مسیریابی حالت لینک بهینه سازی شده (OLSR). هر دوی این پروتکل های مسیریابی از الگوریتم های مسیریابی پویا برای مسیریابی استفاده میکنند. AODV یک پروتکل مسیریابی واکنشگر است، یعنی هر گره یک جدول مسیریابی را نگهداری میکند که شامل یک ورودی به ازای هر گره در منطقه است.
این ورودی شامل اطلاعات مربوط به هزینه و مسیر به سوی مقصد است. پروتکل OLSR یک نسخه بهینه سازی شده از پروتکل حالت لینک است و یک پروتکل فعال است که مکررا پیام های کنترل ورودی (از جمله جدول های مسیریابی) را به همسایه های خود به صورت غرقه سازی ارسال می کند.
توضیحات ارائه شده در رابطه با شبکه MANET از ترجمه مقاله پروتکل های مسیریابی AODV و OLSR در MANET (AODV and OLSR Routing Protocols in MANET) می باشد که ترجمه این مقاله با کد محصول ۱۹۰۶۷ و شبیه سازی آن با نرم افزار OPNET با کد محصول ۱۳۲۳۵ در سایت موجود است.
تصاویری از خروجی پروژه بهبود پروتکل مسیریابی OLSR در NS2:
تصویر خروجی ۲:
تصویر خروجی ۳:
تصویر خروجی ۴:
تصویر خروجی ۵:
تصویر خروجی ۶:
تصویر خروجی ۷:
تصویر خروجی ۸:
مشاهده ویدئو در این باره
این ویدئو اموزشی بدون صدا هستش؟ مدت زمان اموزش چقدره؟
بله ویدئو بدون صدا هست و فقط نحوه اجرا و خروجی گفتن رو نشون میده. مدت زمان ویدئوی راهنما 5 دقیقه است.