پروژه بهبود پروتکل AODV در برابر حمله Black hole با NS2
در این پست پروژه بهبود پروتکل AODV در برابر حمله Black hole با NS2 را آماده کرده ایم که در ادامه به توضیح مختصری از آن پرداخت و نمودارهای به دست آمده را با تحلیل قرار داده ایم.
چکیده پروژه بهبود پروتکل AODV در برابر حمله Black hole با NS2 : در طی چندین دهه های اخیر، شبکه های بیسیم موردی (Wireless Ad Hoc Networks) توجه بسیاری از پژوهشگران و علاقمندان را در زمینه تحقیقات محاسبات سیار و بیسیم بخود جلب کرده اند. این شبکه ها در برابر تعدادی تهدیدات امنیتی آسیب پذیر هستند که می تواند به شدت کارایی آنها را تحت تاثیر قرار دهد. این مشکل در زمانی که شبکه برای یک کاربرد حساس داشته باشد، حیاتیتر و مهم می شود. شبکه بیسم موردی روشی خاصی به منظور دفاع در برابر حملات ندارد، بنابراین به سادگی در دسترس کاربران شبکه های تهدید کننده و گره های مخرب است. در حضور گره های مخرب، از چالش های مهم در این شبکه، طراحی راه حل های امنیتی ایمن می باشد که می تواند آن را از حملات مختلف مسیریابی محافظت نماید. در این مقاله به تجزیه و تحلیل شبکه های بیسیم موردی و همچنین حمله سیاه چاله (Black hole) و پروتکل مسیر یابی AODV پرداخته می شود و سپس روشی برای مسیریابی AODV جهت دفاع در برابر حمله سیه چاله ارائه می شود تا کارایی این شبکه را بهبود بخشد و در اخر روش ارائه شده به همراه AODV در شبیه ساز شبکه در یک سناریو متغییر شبیه سای شده و بر اساس نتایج بدست امده از شبیه سازی انجام شده پروتکل بهینه معرفی می گردد.
فیلم و نمودارهای به دست آمده و دانلود رایگان مقاله بهبود پروتکل AODV در برابر حمله Black hole با NS2 در ادامه مطلب.
تصویر خروجی ۱:
پارامترهای شبکه نوع از A است که در این حالت اندازه محیط ۱۰۰۰ متر در ۱۰۰۰ متر زمان توقف گره ها s 0 و تعدا گره ها در این سناریو (۱۵,۲۰,۲۵,۳۰,۳۵,۴۰,۴۵,۵۰) می باشد و پهنای باند mbps 1 است و زمان شبیه سازی ۰۱۰۰ ثانیه در نظر گرفته شده است. هر گره در شبکه نوع A، با ۴ گره دیگر در ارتباط است و محدوده انتقال و تداخل برای همه گره ها یکسان فرض میشود. محدوده انتقال ۲۵۵ متر و محدوده در نظر گرفته شده است. محاسبات برای استاندارد ۸۰۲٫۱۱IEEE ، انجام میشود.
تصویر خروجی ۲:
(فایل های nam , tr , tcl)
تصویر خروجی ۳:
(فراخوانی فایل های فایل های nam , tr , tcl برای اجرا)
تصویر خروجی ۴:
نمودار تاخیر انتها به انتها نسبت به تعداد گره ها – این نمودارد نشان دهنده مقایسه سه پروتکل AODV استاندارد، proposed method و aodv under black hole می باشد. همانطور که در شکل مشاهده می شود پروتکل ارائه شده (proposed method) نسبت به پروتکل aodv under black hole دیگر تاخیر انتها به انتهای ی کمتری دارد و علت این امر استفاده از مسیر های کوتاه و واقعی است که در شبکه وجود دارند.
تصویر خروجی ۴:
نرخ تحویل بسته به نسبت تعداد گره ها – این نمودارد نشان دهنده مقایسه سه پروتکل AODV استاندارد، proposed method وaodv under black hole میباشد. همانطور که در شکل مشاهده می شود پروتکل ارائه شده (proposed method) نسبت به پروتکل aodv under black hole دیگر نرح تحویل بسته بهتری دارد و علت این امر استفاده از مسیر های است که در شبکه وجود واقعی دارند.
تصویر خروجی ۵:
توان عملیاتی به نسبت تعداد گره ها – این نمودار نشان دهنده مقایسه سه پروتکل AODV استاندارد، proposed method وaodv under black hole می باشد. پروتکل ارائه شده (proposed method) نسبت به پروتکل aodv under black hole دیگر توان عملیاتی بهتری دارد و علت این امر استفاده از روش پیشنهادی برای حذف گره سیاه چاله است است.
مشاهده ویدئو در این باره