پروژه تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی از تصاویر با MATLAB
پیاده سازی مقاله Traffic Sign Detection for Vision-based Driver’s Assistance in Land-based Vehicles
پروژه تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی از تصاویر با توجه به رنگ و شکل ظاهری تابلو ها برای کمک به راننده در نرم افزار MATLAB را با عنوان مقاله Traffic Sign Detection for Vision-based Driver’s Assistance in Land-based Vehicles آماده کردیم که یک پروژه مناسب در زمینه هوش مصنوعی، پردازش تصویر و بینایی ماشین است. در ادامه به توضیحاتی در مورد این پروژه و زمینه کاری پرداخته و فیلم و تصاویری از خروجی پروژه قرار داده شده و مقاله نیز به صورت رایگان قابل دانلود است. همچنین یک انیمیشن کوتاه در رابطه با معرفی سیستم Traffic Sign Assist نیز به صورت آنلاین قابل مشاهده است که درک کاربرد پروژه حاضر را روشن تر می کند.
معرفی پروژه تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی:
در این مقاله یک الگوریتم بینایی ماشین برای تشخیص علائم ترافیکی بر اساس رنگ و شکل ظاهری تابلو ها ارائه شده است که با استفاده از تصاویر گرفته شده توسط دوربین با کیفیت پایین که در مقابل یک خودروی در حال حرکت نصب شده است، عمل می کند. دو نوع از علائم راهنمایی و رانندگی، علائم هشدار دهنده زرد و علائم توقف قرمز، تست شده و نتایج ارزیابی بیانگر این است که تشخیص بر اساس رنگ، حساس به شرایط نور و تشخیص بر اساس شکل، حساس به پیچیدگی پس زمینه می باشد.
توضیحات، دانلود رایگان مقاله مرجع، فیلم و تصاویری از خروجی پروژه تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی از تصاویر با MATLAB در ادامه مطلب.
علائم راهنمایی و رانندگی:
علائم راهنمایی و رانندگی با دادن هشدار هایی به راننده موجب افزایش ایمنی حمل و نقل در سطح جاده ها و خیابان ها می شوند. از این رو شناسایی خودکار علائم راهنمایی و رانندگی یکی از اجزاء مهم یک سیستم دستیار راننده به شمار می رود و همچنین در نسل آینده وسایل نقلیه می تواند به عنوان یک جزء مهم از وسایلی تقلیه خودکار محسوب گردد.
این سیستم باید دارای سرعت و دقت بالایی باشد و در صحنه های طبیعی شناسایی بلادرنگ علائم را را انجام دهد. اولین کار در زمینه تشخیص علائم ترافیکی به اواخر دهه ۱۹۶۰ بر می گردد اما پیشرفت های چشمگیر در این زمینه در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ وقتی که ایده سیستم های کمک راننده بر اساسی بینایی کامپیوتر مطرح شد، صورت گرفت. از آن موقع به بعد روش های بسیاری توسط گروه های تحقیقاتی ارائه شده است. از جمله این کارها، کار انجام شده توسط آزمایشگاه شناسایی تصویر دانشگاه KOBLENZ برلین می باشد که یک سیستم شناسایی خودکار برای شناسایی علائم راهنمایی و رانندگی ارائه داده است.
مشکلات تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی:
مشکلاتی در مسیر تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی وجود دارند که مهمترین آن ها به شرح زیر است:
- حرکت و لرزشی اتومبیل موجب می شود تصاویری که توسط دوربین نصب شده بر روی اتومبیل گرفته می شوند دارای مقداری تاری باشند، برای رفع این مشکلی نیاز به یک مرحله پیش پردازش و رفع تاری است.
- به دلیل اینکه اغلب برای آشکارسازی علائم ترافیکی از رنگ آن ها استفاده می شود بنابراین میزان روشنایی که علائم دارند مهم است زیرا اگر روشنایی علائم از حدی کم تر باشد عمل شناسایی دشوار می شود. میزان روشنایی به عواملی همچون شرایط آب وهوا (ابری، برفی و…)، سایه اشیاء اطراف علائم همچون ساختمان ها، در چه زمانی در طول شبانه روز قرار داریم و غیره بستگی دارد.
- کیفیت سیستم تصویر برداری مهم است زیرا اگر کیقیت سیستم تصویر برداری بالا باشد عمل شناسایی راحتتر انجام خواهد شد اما هزینه سیستم بالا می رود.
- خرابی بخشی از علامت، حضور شی خاصی مانند شاخ و برگ درختان در مقابل علامت یا کم رنگ شدن آن در طول زمان تیز یکی دیگر از مشکلات است.
دسته بندی کلی علائم راهنمایی و رانندگی:
علائم راهنمایی و رانندگی در شکل ها و رنگ های مشخصی هستند. رنگ ها در علائم عبور و مرور معنا و مقهوم خاصی دارند، به عنوان مثال رنگ قرمز منع کننده یا ایست است. رنگ آبی راهنمای خدمات، حرکات مجاز، علائم اختیاری و راهنمای مسیر در آزاد راه ها است.
تصاویری از خروجی پروژه تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی:
تصویر خروجی ۱:
تصویر خروجی ۲:
تصویر خروجی ۳:
تصویر خروجی ۴:
تصویر خروجی ۵:
تصویر خروجی ۶:
تصویر خروجی ۷:
تصویر خروجی ۸:
تصویر خروجی ۹:
تصویر خروجی ۱۰:
فیلم خروجی پروژه و معرفی سیستم Traffic Sign Assist
فیلم خروجی پروژه (2 دقیقه و 45 ثانیه - 7.49 مگابایت)لینک دانلود
معرفی سیستم Traffic Sign Assist (2 دقیقه و 21 ثانیه - 6.93 مگابایت)لینک دانلود
با سلام مطلب فوق فارسی می باشد ممنون با سلام بنده دانشجوی فوق لیسانس مکانیک می باشم موضوع پروژه تشخیص وخواندن تابلو های اخباری راهنمایی ورانندگی مبتنی بر پردازش تصویر آیا کمکی به بنده می توانید انجام دهید