رمزنگاری نامتقارن پروتکل OLSR با الگوریتم RSA در NS2

  • شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۵
  • بازدید 1,009 نفر
  • 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (74 امتیاز از 15 رای)
    Loading...

ns2 olsr 16412 1 تصویر

پروژه رمزنگاری نامتقارن پروتکل OLSR با الگوریتم RSA در نرم افزار NS2

در این پست پروژه رمزنگاری نامتقارن پروتکل OLSR با الگوریتم RSA در نرم افزار شبیه ساز NS2 به همراه فیلم آموزشی فارسی (قسمتی از فیلم در ادامه صفحه به صورت آنلاین قابل مشاهده است) آماده کردیم که در این پروژه کد های ارسالی توسط گره ها با استفاده از کلید ها که بصورت دستی تنظیم می شوند، رمز شده و تنها مقصد که کلید خصوصی یا عمومی را داراست، می تواند داده ها را بخواند.

سیستم تشخیص نفوذ سگ نگهبان (watchdog):

در این پروژه شبکه از یک سیستم تشخیص نفوذ (IDS) نیز به نام watchdog یا سگ نگهبان برای مانیتورینگ و جلوگیری از نفوذ ها استفاده شده است که در مسیریابی OLSR قرار می گیرد و از حمله هایی مانند حمله سیاه چاله یا Black Hole جلوگیری می کند. رمزنگاری نیز بوسیله الگوریتم RSA انجام شده است.

پروتکل مسیریابی OLSR:

پروتکل OLSR یک پروتکل مسیریابی فعال یا proactive مبتنی بر Internet Protocol – IP است که در شبکه های MANET کاربرد گسترده ای دارد. این پروتکل از دو پیام مخصوص به نام های TC – Topology Control  و HELLO به منظور تشخیص گره های همسایه خود و همچنین برای بدست آوردن اطلاعات آنها استفاده می نماید. پروتکل OLSR همسایه های خود را شناسایی کرده و آدرس های شبکه آنها را ثبت می کند و میران تاخیر تا همسایه را اندازه گیری کرده و با تولید بسته ای که گویای همه ی اطلاعات بدست آمده است، به تبادل اطلاعات می پردازد. OLSR این بسته ها را به همه ی مسیر یاب ها می فرستد و کوتاه ترین مسیر به هر یک از دیگر مسیریاب ها را اندازه گیری می کند.

در پروتکل مسیریابی OLSR در اولین مرحله نقاط یا ارسال چند نقطه ای (MPR)، تشخیص داده می شوند که این نقاط تنها نقاطی می باشند که می توانند در شبکه اطلاعات پخش کنند. MPR ها در شبکه ، باعث کاهش ارسال بسته های کنترلی و همچنین کاهش سربار شبکه می شوند.

توضیحات بیشتر، فیلم و تصاویری از پروژه رمزنگاری نامتقارن پروتکل OLSR با الگوریتم RSA در NS2 در ادامه مطلب.

ارسال بسته Hello در OLSR:

همانطور که در متن بالا نیز اشاره شد، اولین فعالیت OLSR شناسایی همسایه های خود می باشد که این عمل را با استفاده از ارسال بسته Hello به همسایه های اطراف هر نود انجام می دهد و به این طریق هر نود، نود های همسایه خود را شناسایی می کند. هر نود به کمک اطلاعات بدست آمده، برای خود جدولی ایجاد می کند که در این جدول اطلاعات ارتباط نود با همسایه قرار داده می شود.

بسته های TC در OLSR:

در گام بعدی هر یک از نود ها اطلاعاتشان را همراه با شماره ترتیب در غالب بسته TC یا Topology Control برای نود های همسایه ارسال می کند. قابل ذکر است که انتقال بسته های TC فقط بوسیله نود های MPR صورت می گیرد. به این ترتیب همه ی نود های که در شبکه هستند، از نحوه ارتباط با هر نود و اتصالات موجود اطلاع دارند. همچنین در غالب جدولی، اطلاعات مربوطه برای هر نود ذخیره می شوند. در گام بعدی هر یک از نود ها می بایست بهترین مسیر به هر نود را از اطلاعات جمع آوری شده انتخاب نمایند که این انتخاب بهترین مسیر با الگوریتم دیکسترا (Dijkstra) صورت می گیرد.

پس از طی مراحل فوق، اکنون هر یک از نود ها جدول مسیریابی را در اختیار دارد که بهترین مسیر به نود های همسایه را شامل می شود. در این وضعیت شبکه به پایداری می رسد. با تغییر مکان نود ها، عملیات ذکر شده در متن لالا دوباره تکرار می شود و جداول به روز رسانی می شوند.

رمزنگاری نامتقارن یا رمزنگاری کلید عمومی:

رمزنگاری نامتقارن یا رمزنگاری کلید عمومی یک نوع رمزنگاری می باشد که کلید مورد استفاده در آن به منطور رمزگذاری با کلید مربوط جهت رمزگشایی با یکدیگر تفاوت دارند. کاربر در رمزنگاری نامتقارن ، یک جفت کلید را در اختیار دارد که در زیر بیان می کنیم:

  • کلید عمومی جهت رمزگذاری متن اصلی و راست ‌آزمایی امضای دیجیتال
  • کلید خصوصی جهت رمزگشایی متن رمز و امضای دیجیتال داده‌ ها

در رمزنگاری کلید عمومی (نامتقارن) کلید خصوصی مخفی می ‌ماند اما کلید عمومی احتمال دارد که به صورت گسترده انتشار یابد. پیام‌ های دریافتی کد شده بوسیله کلید عمومی کاربر تنها برای خود کاربر قابل خواندن است و دلیل آن نیز این است که فقط خود کاربر کلید خصوصی را به منظور رمزگشایی در اختیار دارد. دو کلید عمومی و خصوصی با یکدیگر رابطه ریاضی دارند اما عملا کلید خصوصی از روی کلید عمومی محاسبه پذیر نمی باشد.

تصاویری از خروجی پروژه رمزنگاری نامتقارن پروتکل OLSR با الگوریتم RSA :

تصویر خروجی ۱:

ns2 olsr 16412 2 تصویر

(نمودار تاخیر در OLSR استاندارد)

تصویر خروجی ۲:

ns2 olsr 16412 3 تصویر

(نمودار انرژی در OLSR استاندارد)

تصویر خروجی ۳:

ns2 olsr 16412 4 تصویر

(نمودار سربار در OLSR استاندارد)

تصویر خروجی ۴:

ns2 olsr 16412 5 تصویر

(نمودار تاخیر در OLSR رمزنگاری شده)

تصویر خروجی ۵:

ns2 olsr 16412 6 تصویر

(نمودار انرژی در OLSR رمزنگاری شده)

تصویر خروجی ۶:

ns2 olsr 16412 7 تصویر

(نمودار سربار در OLSR رمزنگاری شده)


فیلم آموزش تصویری نرم افزار NS2 به زبان فارسی

فیلم آموزش تصویری نرم افزار NS2 به زبان فارسی

مشاهده آموزش NS2
شبیه سازی شبکه های کامپیوتری و مخابراتی

شبیه سازی شبکه های کامپیوتری و مخابراتی

مشاهده پروژه ها و مقالات شبیه سازی شده
پروژه ها و آموزش های برنامه نویسی

پروژه ها و آموزش های برنامه نویسی

آموزش برنامه نویسی

مشاهده ویدئو در این باره

خوشحال خواهیم شد اگر نظر خودتون رو درباره این مطلب ثبت کنید

خطا!دکمه ریفریش را بزنید
  1. تصویر آواتار کاربر 0
    صمانه جاوید زاده دوشنبه , 26 مهر

    سلام آیا کدهای این پروژه کامنت گذاری هم شده قیل خرید می خواستم مطمئن شم ؟

    • تصویر آواتار کاربر 2
      نوآوران گرمیدوشنبه , 26 مهر

      نه متاسفانه این مورد کامنت گذاری نداره در صورت نیاز می تونیم براتون توضیح هم آماده کنیم.

  2. تصویر آواتار کاربر 0
    لیدا کامرانی فر چهارشنبه , 12 آبان

    سلام این پروژرو دیگه با چه الگوریتم هایی تو سایت دارید ؟

    • تصویر آواتار کاربر 2
      نوآوران گرمیچهارشنبه , 12 آبان

      پروژه مشابه، ارزیابی مکانیزم های امنیتی در پروتکل RAOLSR با نرم افزار NS2 را در سایت به آدرس زیر داریم که در آن، الگوریتم ECDSA (الگوریتم امضای دیجیتال) و الگوریتم های رمزگذاری IBE (رمزگذاری هویت) به کار رفته است. لینک زیر رو بررسی کنید: https://www.noavarangermi.ir/%d8%a7%d8%b1%d8%b2%db%8c%d8%a7%d8%a8%db%8c-%d9%85%da%a9%d8%a7%d9%86%db%8c%d8%b2%d9%85-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d9%85%d9%86%db%8c%d8%aa%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d9%be%d8%b1%d9%88%d8%aa%da%a9%d9%84-raolsr/

  3. تصویر آواتار کاربر 0
    لیدا کامرانی فر چهارشنبه , 12 آبان

    سلام یه پروژه با ایده جدید می خواستم به همراه گزارش کار با نرم افزار ns2 اگه قبول می کنید لطفا از طریق ایمیل بهم اطلاع بدید متشکرم.

    • تصویر آواتار کاربر 2
      نوآوران گرمیچهارشنبه , 12 آبان

      شرایط انجام کار جدید مرتبط با این پروژه OLSR که مشاهده کردید در ایمیل برای شما ارسال شد. اگر موضوع دیگری در نظر دارید می تونید در ایمیل مطرح کیند تا بررسی کنیم.

لیســــــــت پــــــــروژه های انتشــــــــار نشده ( 22 موضوع )

مشاهده لیست کامل
مشاهده لیست کامل
مشاهده لیست کامل
مشاهده لیست کامل
socket programing آموزش برنامه نویسی آموزش سی شارپ اینترنت اشیا بازی تحت شبکه بازی تحت شبکه به زبان سی شارپ برنامه تحت شبکه با سی شارپ برنامه نویسی ترجمه مقاله ترجمه مقاله شبکه دانلود رایگان پروژه های دانشجویی دانلود سورس برنامه دانلود سورس رایگان دانلود نرم افزار دانلود پروژه دانشجویی دانلود پروژه رایگان دانلود پروژه های دانشجویی دانلود کتاب دانلود کتاب آموزشی دانلود کتاب اموزشی سورس رایگان سورس کد بازی تحت شبکه سورس کد بازی تحت شبکه با C# سورس کد بازی تحت شبکه چند نفره سوکت پروگرمین شبکه SDN شبیه سازی با نرم افزار R نحوه نوشتن برنامه تحت شبکه نرم افزار Rstudio پروژه arena پروژه matlab پروژه ns2 پروژه opnet پروژه ارنا پروژه سیمولینک matlab پروژه شبکه عصبی پروژه مهندسی صنایع پروژه مهندسی صنایع با ارنا پروژه های آماده با OpenGL پروژه های آماده با OpenGL در سی پلاس پلاس پروژه های آماده با ارنا پروژه های آماده برای درس گرافیک کامپیوتری پروژه هوش مصنوعی پروژه پردازش تصویر matlab پروژه پردازش سیگنال matlab