سد خاکی و کلیاتی در مورد طراحی آن به صورت فایل word
در این پست مطالبی را با عنوان سد خاکی و کلیاتی در مورد طراحی آن به صورت فایل word قرار دادیم که امیدوارم مطالب آن بر دانش دوستان بیفزاید. در ادامه توضیحات مختصری از مطالب را بیان می کنیم.
مقدمه ای بر سد خاکی:
از زمانهای بسیار دور به منظور ذخیره و کنترل آب، بنای سدهای خاکی معمول بوده است، اما به دلیل کمبود امکانات و عدم شناخت قوانین مکانیک خاک و هیدرولیک، ارتفاع سدها و بندهای خاکی از یک مقدار محدودی بیشتر نمی شده است، ولی از نظر وسعت و طول سد، چنین محدودیتی وجود نداشته است. امروزه با پیشرفت علم مکانیک خاک و توسعه امکانات تکنولوژی و مطالعات دقیق تر توانسته اند سدهای خاکی را با ارتفاع های قابل ملاحظه ای احداث کنند.
توضیحات بیشتر مطالب سد خاکی و کلیاتی در مورد طراحی آن به صورت فایل word در ادامه مطلب.
انواع سدهای خاکی:
از دیدگاه تکنیک و روش ساخت، سدهای خاکی به دوگروه هستند:
- گروه غلتکی (کوبیدنی)
- گروه هیدرولیکی و نیمه هیدرولیکی
منظور از سدهای غلتکی چیست:
منظور از سدهای غلتکی این است که ساخت سد با روش کوبیدن خاک که بوسیله غلتک است صورت می گیرد، که معمولاً در لایه های ۱۵ تا ۲۲ سانتیمتری در هر نوبت تراکم کوبیده می شوند.
منظور از روش هیدرولیکی چیست:
منظور از روش هیدرولیکی این است که بنا شدن سد (جابجائی مواد و قرارگرفتن آنها در محل) با کمک آب انجام می شود و در ضمن جدا شدن آب از خاک، نوعی طبقه بندی طبیعی در دانه بندی خاک صورت می گیرد که برای سد مناسب می باشد، یعنی دانه های درشت تر در کناره ها و دانه های ریزتر در وسط سد قرار می گیرند.
کلیاتی که در طراحی سدخاکی باید در نظر گرفته شود:
- جلوگیری از خرابیهای حاصل از جریان آب از روی سد
- جلوگیری از خرابیهای حاصل از زه آب
- جلوگیری از خرابیهای ساختمانی
مشاهده ویدئو در این باره