شبیه سازی توپولوژی ترکیبی شبکه بی سیم
در این مطلب پروژه شبیه سازی توپولوژی ترکیبی شبکه بی سیم به همراه access point و switch را که با استفاده از NS3 شبیه سازی شده است را برای شما عزیزان قرار داده ایم. در ادامه میتوانید جزئیات بیشتری در مورد پروژه مانند، صورت مسئله و سناریو های استفاده شده در شبیه سازی و همچنین فیلم خروجی پروژه را مشاهده کنید.
معرفی پروژه شبیه سازی شده
در این پروژه شبکه وایرلس یک اکسس پوینت و چند کاربر موبایل داریم که در آن یک کاربر خاص تصمیم دارد به یکی از سرور های وب ایمیل یا FTP در شبکه مرتبط شود. نقطه دسترسی یا همان ACCESS POINT به وسیله اترنت به یک سوییچ متصل است و همچنین خود این سوییچ هم به یک روتر (در یک سابنت) و روتر به یک سوییچ دیگری که خود به سروری (در سابنت متفاوت) متصل می باشد و در نهایت کاربر موبایل با یک اتصال از طریق پروتکل TCP به سرور متصل می شود. در صورتی که بر تعداد کاربران افضافه شود، توان عملیاتی و میزان تاخیر کاربر فعلی را با استفاده از شبیه ساز NS3 محاسبه می کنیم.
دو نوع فرضیه داریم که اولی به این صورت است که کاربر موبایل ما به صورت جداگانه و به نقطه دسترسی دیگری که روی همان سوییچ قبلی قرار دارد متصل شود. فرضیه (سناریو) دوم هم به این صورت است که کاربر موبایل به صورت جداگانه به نقطه دسترسی دیگری که بر روی سوییچ جدید قرار دارد متصل شود.
سناریو های ایجاد شده در شبیه سازی
سناریو اول: گره بی سیم متحرک در حال جابه جا شدن از یک نقطه دسترسی به نقطه دسترسی دیگر می باشد و زمانی از شعاع دید نقطه دسترسی اول خارج می شود که در حال دریافت بسته باشد.
سناریو دوم: همه ی گره های موجود به صورت ثابت می باشند و ارسال داده را در همین حالت ثابت انجام می دهند.
میزان تاخیر در سناریو ها
- میزان تاخیر در سناریو اول ۱٫۵۰۳۷۵۹۳۹۸ است.
- میزان تاخیر در سناریو دوم ۱٫۱۳۶۳۶۳۶۳۶ است.
میزان توان عملیاتی در سناریو ها
- میزان توان عملیاتی در سناریو اول ۳۳٫۳۳۳۳۳۳۳۳۳ است.
- میزان توان عملیاتی در سناریو دوم ۸۳٫۳۳۳۳۳۳۳۳۳ است.
جدول ۱: جدول میزان تاخیر و توان عملیاتی در سناریو اول و دوم
مشاهده ویدئو در این باره