پروژه شبیه سازی سیستم صف MM1 با OPNET
در ای پست پروژه شبیه سازی سیستم صف MM1 با آپنت به همراه آموزش را آماده کرده ایم که در ادامه به شرح مختصری از سیستم صف MM1 پرداخته و فیلم تصاویری از خروجی این پروژه شبیه سازی با OPNET را نشان خواهیم داد.
یک صف MM1 شامل یک بافر FIFO (اولین ورودی – اولین خروجی) که بسته ها به صورت تصادفی با فرآیند پواسون وارد صف می شوند و پردازنده یا سرور (به عنوانت مثال مسیریاب یا سویچ است که در اینجا به تعداد ۱ عدد می باشد). بسته ها را با نرخ سرویس دهی مشخصی از بافر فراخوانی می کند.
در صورتی که میانگیم نرخ ورد بسته ها و میانگین اندازه ی بسته ها از ظرفیت سرویس دهی بیشتر باشد، آنگاه قطعا رفته رفته اندازه ی صف بزرگ تر و بزرگتر خواهد شد. در این پروژه صف M/M/1 در آپنت را شبیه سازی کرده و به این نتیجه رسیده ایم که برای نرخ ورودی اندازه ی بسته ها و ظریفت سرویس دهی مشخصی از بسته ها، طول صف به یک وضیعت ثابتی می رسد.
توضیحات بیشتر، فیلم و تصاویری از خروجی پروژه شبیه سازی سیستم صف MM1 با آپنت در ادامه مطلب.
صف M/M/1 عموما با توزیع پواسون که بسته های ورودی را به یک بافر بی نهایت هدایت می کند، نشان داده می شود. زمانی که بسته به سر صف برسد، آنگاه توسط پردازنده یا سرور مورد پردازش قرار می گیرد و سپس به مقصد ارسال می شود.
بنابر این مدل صف نیازمند میانگین تولید، صف بندی و سرویس دهی بسته ها است که همه ی این پارامتر ها با ماژول های گره در ویرایشگر گره فراهم می شوند. برای ساخت M/M/1 نیازمند اشیای متعددی در ویرایشگر گره از جمله یک صف و دو پردازنده هستیم. ماژول مبدا بسته ها را تولید می کند و ماژول چاهک، برای ترتیب دادن به بسته های پردازش شده توسط سروز به کار می رود. صف یک بافر، بی نهایت و سرور را مشخص می کند. ماژول پردازنده که همه منظوره است، بلوک مدل را ایجاد می کند. تنظیم های صفات مدل پردازش ماژول، رفتار یک ماژول پردازنده را تعیین می کند.
توضیحات بیشتر و آموزش انجام این شبیه سازی، به همراه پروژه ارائه خواهد شد.
تصویر خروجی ۱:
تصویر خروجی ۲:
تصویر خروجی ۳:
(نمودار میانگین اندازه صف)
تصویر خروجی ۴:
(نمودار میانگین تاخیر صف)
تصویر خروجی ۵:
(همپوشانی اندازه صف به طور لحظه ای با میانگین اندازه صف)
مشاهده ویدئو در این باره