شبیه سازی کنترل باس (Bus control) در نرم افزار پروتئوس

  • دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
  • بازدید 1,424 نفر
  • 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (40 امتیاز از 8 رای)
    Loading...

simulation bus control proteus 22030 1 تصویر

شبیه سازی کنترل باس در Proteus

در این بخش پروژه شبیه سازی کنترل باس (Bus control) را در نرم افزار Proteus آماده کرده ایم که در ادامه به تشریح صورت مسئله آن می پردازیم.

صورت مسئله پروژه

آی سی لچ، آی سی شماره ۷۴۳۷۳ و آی سی بافر، آی سی شماره ۷۴۲۴۴ می باشد. ابتدا باید مدار زیر را در آزمایشگاه بسته و سپس به ازای چهار وضیعتی که ورودی های کنترلی می توانند داشته باشند باید مشخص کنیم که خروجی Latch و Bus چه حالت هایی دارند.

simulation bus control proteus 22030 2 تصویر

جدول زیر نتیجه خروجی مدار در آزمایشگاه می باشد:

simulation bus control proteus 22030 3 تصویر

S8=0 & S9=0: زمانی که ۰=S8 است دیتای اول به خروجی باس می رود و دیتای دوم که خروجی لچ است، در خروجی باس تاثیری ندارد و در این حالت ، خروجی لج همان حالت قبلی خواهد بود.

S8=1 & S9=1: زمانی که ۰=S8 است دیتای اول به خروجی باس می رود و دیتای دوم که خروجی لچ است، در وضعیت باس تغییری بوجود نمی آورد و اگر در این حالت ۱=S9 باشد چون آی سی لچ فعال شده است، خروجی آن دیتای دوم خواهد بود.

S8=1 & S9=0: چون در این حالت ۱=S8 است پس اصلا دیتای یک به خروجی باس نمی رود و چون ۰=S9 است، لچ غیر فعال بوده و حالت قبلی دیتای ۲، در خروجی لج باقی می ماند و همان نیز در خروجی باس ظاهر می شود.

S8=1 & S9=1: چون در این حالت ۰=S8 است پس اصلا دیتای یک به خروجی باس نمی رود و چون ۱=S9 است، لج فعال بوده و دیتای ۲ جدیدمان در خروجی لچ ظاهر شده و چون ۱=S8 است ، همان خروجی لج در خروجی باس نیز ظاهر می شود.

نکته مهم:

اگر ۰=S9 باشد، اصطلاحا مدار لچ می شود یعنی حالت قبلی روی خروجی قرار می گیرد. به عبارتی، اگر ۰=S9 باشد تغییر در ورودی ها، تغییری در خروجی بوجود نمی آورد. ولی اگر ۱=S9 باشد با تغییر در ورودی ها، خروجی نیز تغییر می کند . (مربوط به پایه LE لچ).

تذکر ۱:

در نرم افزار پروتئوس ، آی سی ۷۴۲۴۴ دارای ۴ ورودی و خروجی می باشد. لذا برای شبیه سازی مدار مذکور باید از دو آی سی استفاده شود تا ۸ ورودی و ۸ خروجی لازم فراهم گردد. در واقع از دو package ، برای تهیه آی سی ۷۴۲۴۴ استفاده می شود که با نام های U1:A و U1:B در صفحه نمایش نرم افزار پروتئوس مشخص می گردد.

مدار زیر ، بیانگر تذکر فوق می باشد:

simulation bus control proteus 22030 4 تصویر

تذکر ۲:

مدار داخلی آی سی های به کار رفته در این آزمایش بصورت زیر می باشد که برای تحلیل دقیق تر نحوه عملکرد مدار ، مورد استفاده قرار می گیرد.

simulation bus control proteus 22030 5 تصویر


پروژه های آماده برق قدرت با متلب

پروژه های آماده برق قدرت با متلب

مشاهده پروژه های برق قدرت با متلب
پروژه ها و آموزش های برنامه نویسی

پروژه ها و آموزش های برنامه نویسی

آموزش برنامه نویسی

مشاهده ویدئو در این باره

خوشحال خواهیم شد اگر نظر خودتون رو درباره این مطلب ثبت کنید

خطا!دکمه ریفریش را بزنید

    لیســــــــت پــــــــروژه های انتشــــــــار نشده ( 22 موضوع )

    مشاهده لیست کامل
    مشاهده لیست کامل
    مشاهده لیست کامل
    مشاهده لیست کامل
    socket programing آموزش برنامه نویسی آموزش سی شارپ اینترنت اشیا بازی تحت شبکه بازی تحت شبکه به زبان سی شارپ برنامه تحت شبکه با سی شارپ برنامه نویسی ترجمه مقاله ترجمه مقاله شبکه دانلود رایگان پروژه های دانشجویی دانلود سورس برنامه دانلود سورس رایگان دانلود نرم افزار دانلود پروژه دانشجویی دانلود پروژه رایگان دانلود پروژه های دانشجویی دانلود کتاب دانلود کتاب آموزشی دانلود کتاب اموزشی سورس رایگان سورس کد بازی تحت شبکه سورس کد بازی تحت شبکه با C# سورس کد بازی تحت شبکه چند نفره سوکت پروگرمین شبکه SDN شبیه سازی با نرم افزار R نحوه نوشتن برنامه تحت شبکه نرم افزار Rstudio پروژه arena پروژه matlab پروژه ns2 پروژه opnet پروژه ارنا پروژه سیمولینک matlab پروژه شبکه عصبی پروژه مهندسی صنایع پروژه مهندسی صنایع با ارنا پروژه های آماده با OpenGL پروژه های آماده با OpenGL در سی پلاس پلاس پروژه های آماده با ارنا پروژه های آماده برای درس گرافیک کامپیوتری پروژه هوش مصنوعی پروژه پردازش تصویر matlab پروژه پردازش سیگنال matlab