پایان نامه شبیه سازی عملکرد AODV و DSR با NS2

  • یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴
  • بازدید 1,284 نفر
  • 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (231 امتیاز از 49 رای)
    Loading...

NS2 64 1 تصویر

پایان نامه شبیه سازی عملکرد AODV و DSR با NS2

شبکه های موردی سیار یا ad hoc یکی از شبکه های بی­ سیم است که توپولوژی ان پویا می باشد. پروتکل های بسیاری در تلاش جهت ارائه یک الگوریتم استاندار مسیریابی هستنند که بتواند معیارهای مهم مربوط به یک مسیر را تحت شعاع قرار دهد، از اهمیت خاصی برخوردار شده است. پروتکل های برجسته که از مهمترین انها می توان به پروتکل AODV و DSR اشاره کرد که پروتکل های مسیر یابی مبتنی بر تقاضا هستند و فقط زمانی که نیاز باشد کشف مسیر می کنند. پروتکل های مسیریابی مسئول انتخاب مسیر و انتقال بسته بین گره منبع و مقصد می باشند . در این پایان نامه عملکرد دو پروتکل مسیریابی AODV و DSR را مورد ارزیابی قرار داده ایم و سپس با کمک شبیه ساز شبکه NS2 کارایی این دو پروتکل را با سناریو های مختلف شبیه سازی کرده و با یکدیگر مقایسه کرده ایم و بر اساس نتایج بدست امده پروتکل کارا را معرفی شده است. توضیحات بیشتر در ادامه مطلب …

پروتکل مسیریابی AODV :

AODV یک پروتکل مسیریابی است، که از روش reactive جهت پیدا کردن مسیرها استفاده می ­کند، تفاوت اصلی بین این پروتکل و DSR این است که DSR از source routing استفاده می­کند، اما AODV از source routing استفاده نمی­ کند. در مقابل در AODV گره مبدأ و گره ­های میانی اطلاعات hop بعدی را مطابق با هر جریان انتقال بسته داده نگهداری میی کنند.

مزیت اصلی پروتکل AODV این است که مسیرها به روش reactive ایجاد می ­شود و شماره توالی مقصد برای پیدا کردن آخرین مسیر استفاده می ­شود، به همین دلیل تأخیر تنظیم مسیر کم است. یک ضعف پروتکل AODV این است که گره­ های میانی می ­توانند منجر به مسیر های ناسازگار شوند.

.

NS2 64 2 تصویر

NS2 64 3 تصویر

پروتکل مسیریابی DSR :

در DSR هر بسته ارسالی، در سرآمد خود فهرست کلیه گره‌هایی را که باید از آنها عبور نماید، به ترتیب عبور درج می‌کند. بدین ترتیب حلقه تشکیل نمی شود و نیازی به، به روز کردن اطلاعات مسیریابی در گره‏ های میانی نیست. یکی از خصوصیات شبکه های بی ‎سیم، قابلیت ارسال کلیه بسته های دریافتی به لایه بالاتر، بدون توجه به آدرس مقصد موجود در سرآمد، است. این قابلیت در DSR، جهت برخی بهینه سازیها،مورد استفاده قرار می گیرد.

.

NS2 64 4 تصویر

.

NS2 64 5 تصویر

NS2 64 6 تصویر

NS2 64 7 تصویر

NS2 64 8 تصویر

در نمودارهای ارائه شده، توان عملیاتی و تاخیر انتها به انتها در یک شبکه سیار موردی با تعداد گره های ثابت و سرعت حرکت گره های متغیر نشان داده شد. همانطور که می­بینید با افزایش سرعت حرکت گره ها، تاخیر انتها به انتها کاهش و می یابد. نتایج نشان می­دهند که پروتکل AODV ای او دی وی در همه نمودارها نسبت به پروتکل DSR دی اس آر عملکرد بهتری دارد.

هدف از این قسمت ارزیابی پروتکل­ های ذکر شده در نرم افزار شبیه ­سازی بود تا پروتکل بهینه معرفی گردد. در قسمت شبیه ­سازی عملکرد این پروتکل از لحاظ میزان افزایش سرعت حرکت گره ها و با افزایش نرخ ورود بسته ها مقایسه می­ شود. نتایج گراف نشان دهنده نتیجه بهتر پروتکل (AODV) هستند، بنابراین این پروتکل به عنوان پروتکل بهینه معرفی می شود.


فیلم آموزش تصویری نرم افزار NS2 به زبان فارسی

فیلم آموزش تصویری نرم افزار NS2 به زبان فارسی

مشاهده آموزش NS2
شبیه سازی شبکه های کامپیوتری و مخابراتی

شبیه سازی شبکه های کامپیوتری و مخابراتی

مشاهده پروژه ها و مقالات شبیه سازی شده
پروژه ها و آموزش های برنامه نویسی

پروژه ها و آموزش های برنامه نویسی

آموزش برنامه نویسی

مشاهده ویدئو در این باره

خوشحال خواهیم شد اگر نظر خودتون رو درباره این مطلب ثبت کنید

خطا!دکمه ریفریش را بزنید
  1. تصویر آواتار کاربر 0
    mona شنبه , 26 تیر

    سلام فایل شبیه سازی این پروژه هم موجوده؟

    • تصویر آواتار کاربر 2
      نوآوران گرمیشنبه , 26 تیر

      بله شبیه سازی این مورد آماده داریم در صورت نیاز از طریق ایمیل اطلاع دهید.

لیســــــــت پــــــــروژه های انتشــــــــار نشده ( 22 موضوع )

مشاهده لیست کامل
مشاهده لیست کامل
مشاهده لیست کامل
مشاهده لیست کامل
socket programing آموزش برنامه نویسی آموزش سی شارپ اینترنت اشیا بازی تحت شبکه بازی تحت شبکه به زبان سی شارپ برنامه تحت شبکه با سی شارپ برنامه نویسی ترجمه مقاله ترجمه مقاله شبکه دانلود رایگان پروژه های دانشجویی دانلود سورس برنامه دانلود سورس رایگان دانلود نرم افزار دانلود پروژه دانشجویی دانلود پروژه رایگان دانلود پروژه های دانشجویی دانلود کتاب دانلود کتاب آموزشی دانلود کتاب اموزشی سورس رایگان سورس کد بازی تحت شبکه سورس کد بازی تحت شبکه با C# سورس کد بازی تحت شبکه چند نفره سوکت پروگرمین شبکه SDN شبیه سازی با نرم افزار R نحوه نوشتن برنامه تحت شبکه نرم افزار Rstudio پروژه arena پروژه matlab پروژه ns2 پروژه opnet پروژه ارنا پروژه سیمولینک matlab پروژه شبکه عصبی پروژه مهندسی صنایع پروژه مهندسی صنایع با ارنا پروژه های آماده با OpenGL پروژه های آماده با OpenGL در سی پلاس پلاس پروژه های آماده با ارنا پروژه های آماده برای درس گرافیک کامپیوتری پروژه هوش مصنوعی پروژه پردازش تصویر matlab پروژه پردازش سیگنال matlab