پروژه سیمولینک شبکه فتوولتاییک PV توسط MPPT با MATLAB
کنترل ردیابی نقطه توان ماکزیمم با به کار انداختن ماژول فتوولتاییک در بیشترین ولتاژ و کمترین جریان آن از هدررفت انرژی جلوگیری می کند. به علاوه، ولتاژ بالاتر موجب می شود تا تلفات مسی (و البته قیمت) پائین بماند، مخصوصا زمانی که کابل های به کار رفته در سیستم بلند باشند؛ زیرا در یک توان معین جریان کمتر خواهد بود.
با افزایش ولتاژ کنترل کننده فتوولتاییک ، افزودن ماژول های بیشتر در حالت سری محدود خواهد شد و در زمان هاییکه یک یا چند ماژول زیر سایه درخت ها یا اجسام دیگری قرار می گیرند، این امر موجب کاهش ولتاژ شده و ولتاژ سری را هم اندازه (و یا کمتر از) ولتاژ باتری خواهد کرد. ما می خواهیم که ولتاژ MPP بالاتر از ولتاژ باتری باشد تا ناچار به استفاده از برق اضطراری نشویم.
امروزه کنترل کنندههای MPPT تا ۶۰۰ ولت برق مستقیم را در ورودی خود تحمل می کنند. این میزان ولتاژ برای زمانیست که سیستم فتوولتاییک شما به شبکه برق متصل است و کابل های بلندی برای شارژ باتری ها به عنوان سیستم برق پشتیبان استفاده می شود. خیلی ها از ارزش سیستم های فتوولتاییک متصل به شبکه خود خبر ندارند و سوال اینجاست که چرا از امکانات خوب خود در زمان هایی که شبکه دچار مشکل است استفاده نکنیم؟
بازدهی MPPT می تواند تا ۱۰۰ درصد هم برسد. الگوریتم هایی که می توانند به سرعت منحنی جریان-ولتاژ آرایه های فتوولتاییک را از ولتاژ باتری تا ولتاژ مدار باز بررسی کنند، این اطمینان را می دهند که میزان تغییر مناسب MPP از چندین نقطه توان ممکن به دست می آید. (برای مطالعه بیشتر در این باره به سایت برق نیوز مراجعه نمائید “اینجا کلیک کنید”)
در این پست پروژه سیمولینک شبکه فتوولتاییک PV با نرم افزار MATLAB متلب را آماده کرده ایم که تصاویر خروجی آن را در ادامه مطلب می توایند مشاهده فرمایئد.
.
(جهت بزرگنمایی تصاویر برروی آنها کلیک کنید)