گزارش بازدید از برخی سد های ایران توسط کمیته فنی سد های خاکی
این پست مربوط به گزارش بازدید از برخی سد های ایران توسط کمیته فنی سد های خاکی می باشد که در قالب فایل PDF و به تعداد ۸۰ صفحه تنظیم شده است، امیدواریم مطالب آن مفید واقع گردد.
در این گزارش با بازدید از سدهای زولا، شهرچای، آغچای، گردهبین و سیلوه مطالبی در خصوص هر یک از سد های فوق ارائه گردیده است که در ادامه برخی از آنها به صورت مختصر بیان می شود.
توضیحات کلی مربوط به هر یک از سد:
- کلیاتی از سدهای زولا، شهرچای، آغچای، گردهبین و سیلوه
- اهداف و ویژگی های طرح در هریک از سد ها
- موقعیت جغرافیایی طرح و سیمای کلی طرح سدهای مورد نظر
- سیمای کلی طرح
- مشخصات کلی سد (خصوصیات کمی و کیفی طرح)
- مشخصات هندسی بدنه سد، شرایط مخزن و تاسیسات وابسته و غیره
در ادامه مطالبی در خصوص هر یک از سد ها بیان می شود:
کلیات سدشهرچای:
منبع اصلی تامین آب شرب و کشاورزی منطقه ارومیه رودخانه شهرچای است که از ارتفاعات مرزی ایران و ترکیه واقع در شمال غرب کشور سرچشمه می گیرد و پس از عبور از شهر ارومیه در نهایت به دریاچه ارومیه می ریزد.
سد مخزنی شهرچای بر روی این رودخانه و در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی ارومیه قرار دارد.
مشخصات فنى سد مخزنى سیلوه:
سد سیلوه از نوع خاکی با هسته رسی می باشد که ارتفاع آن از روی پی ۹۲ متر با حجم مخزن ۸۴ میلیون متر مکعب است.
اهداف و ویژگی های طرح سدآغچای:
تامین آب کشاورزى دشت هاى نازک و قره ضیاالدین به میزان ۹۰ میلیون مترمکعب در سال، احداث شبکه آبیاری و زهکشی مدرن در سطح ۱۵۹۰۰ هکتار شامل توسعه و بهبود، کنترل سیلاب تامین آب شرب شهری شهرستانهای خوی و چایپاره بمیزان حدود ۴۱ میلیون مترمکعب است.
کلیات سد سیلوه:
رودخانه لاوین با آورد سالیانه ۲۳۷,۶ میلیون مترمکعب منبع اصلى تامین آب دشت سیلوه مى باشد، در این طرح با احداث سد مخزنى برروى این رودخانه نسبت به تنظیم آب براى مصارف کشاورزى و شرب در شهرستان پیرانشهر اقدام مى گردیده است.
کاربران عریر می توانند برای دسترسی به فایل کامل گزارش بازدید از برخی سد های ایران توسط کمیته فنی سد های خاکی از باکس دانلود اقدام نمایند.
مشاهده ویدئو در این باره