دانلود مقاله یک الگوریتم تکرار جهت مکانیابی در شبکه های حسگر بیسیم با توزیع تصادفی
چکیده:
در شبکه های حسگر بیسیم اغلب، گره ها بصورت تصادفی توزیع می شوند. بدلیل نیاز به دانستن مکان، در بسیاری از کاربردها و سرویس ها وجود یک الگوریتم مکانیابی ضروری است. اغلب روش های ارائه شده تاکنون نیازمند دستگاه های اندازه گیری فاصله و زاویه بوده و یا نیازمند تعداد زیادی گره راهنما برای مکانیابی هستند. در این مقاله الگوریتمی مبتنی بر تکرار ارائه شده که با استفاده از دو تکنیک یکی وزن دهی بر اساسه مبندی با گره های مکانیابی شده و جایگذاری گره با بالاترین وزن در هر مرحله و دیگری یافتن مسیر های نزدیکتر به خط راست و جای گذاری زودتر گره های آن توانسته با خطای کمتر، سرعت و نرخ موفقیت بالاتری را ارائه کند. این روش مقیاس پذیر بوده و برای شبکه های دارای تعداد کم گره و همچنین تعداد زیاد گره مناسب است. جهت مطاله مطالب بیشتر و دانلود این مقاله به ادامه مطلب مراجعه نمائید.
واژه های کلیدی: شبکه ی حسگر بی سیم، مکانیابی، هم بندی
.
برخی کاربر دها و پروتکل ها مانند رهگیری و پرسوجو نیازمند دانستن مکان گره در شبکه ی حسگر بی سیم می باشند. دلیل توزیع تصادفی گره ها و در برخی کاربردها متحرک بودن (یا قابلیت جابجایی) گره ها نیازمند الگوریتمی برای مکانیابی هستیم. مکانیابی می تواند بصورت فیزیکی یا نسبی انجام شود.
در مکان یابی فیزیکی نیازمن دتعدادی گره با مکان معلوم هستیم که گره راهنما یا لنگر گفته می شود. کارهای زیادی در خصوص مکان یابی و موضوعات مرتبط با آن صورت گرفته و الگوریتم های مختلفی ارائه شده است. بیشتر الگوریتم ها نیازمند سخت افزار اضافی هستند.
در مقابل الگوریتم هایی هم وجود دارند که به سخت افزار اضافی نیاز ندارند. علی رغم اینکه گاهی بدلیل نیاز مکانیابی فیزیکی به چند گره راهنما استفاده از GPS گریزناپذیر می شود ولی برای پرهیز از آن می توان تعدادی از گره ها را بعنوان راهنما بطور دستی در مکان های معلوم قرار داد. در این مقاله الگوریتمی جهت مکانیابی شبکه حسگر با توزیع تصادفی پیشنهاد می شود که تنها با دانستن مجاورت گر هها مکان فیزیکی تک تک گره ها را با تقریب بسیار خوب میابد.
در ادامه مقاله الگوریتمی جهت مکایابی بر اساس هم بندی ارائه شده ولی نتایج شبیه سازی الگوریتم پیشنهادی ما برای تعداد گره راهنمای پایین دارای خطای کمتری است. همچنین در بخش ۲ الگوریتم پیشنهادی شرح داده می شود. و در بخش ۳ نتایج شبیه سازی ارائه می گردد. جمع بندی و نتیجه گیری در بخش ۴ آمده است.